iPad horeca POS systemen

Dat iPad kassasystemen steeds populairder worden in de horeca, is niet helemaal zonder reden. Deze systemen zijn een uitkomst als het gaat over functionaliteit en gemak. Wij geven u graag meer informatie over deze innovatieve kassasystemen.

Het POS systeem

De iPad kassasystemen worden ook wel POS systemen genoemd. Oftewel, uitgebreide computerkassa’s. POS staat voor: Point-of-sale. Deze term wordt gebruikt als het gaat over een systeem dat gebruikt wordt om ondersteuning te bieden in een horeca gelegenheid over elk aspect van de onderneming. Dit kan gaan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning bij verkoop en het beheer van de voorraad. Deze iPad kassasystemen zijn inmiddels bijna onmisbaar in een drukbezochte horeca gelegenheid. Het systeem koppelt verschillende hardware & software aan een iPad zoals:

– De iPad met daarop de software voor het POS systeem
– Bonnenprinter
– Barcodescanner
– Pinapparaat
– Kassalade
– Boekhoudsoftware`zoals Exact online
– Reserveer software zoals SeatMe 

 

Werken in de cloud

Mobiele POS systemen die op draagbare apparaten draaien (zoals bijvoorbeeld iPads) werken in de cloud. Dit betekent dat alles online te vinden is en daar ook opgeslagen wordt. Alles is op één plaats te vinden en wordt vanuit één plaats beheert. Er kan dus gemakkelijk via de cloud een wijziging doorgevoerd worden die vervolgens op alle gekoppelde systemen te zien is. En mocht er opeens geen internetverbinding zijn, dan zal het systeem zelfs offline doorwerken.

Positieve punten van iPad POS systemen

Maar, er zijn nog meer positieve punten aan de POS systemen. Niet alleen als het gaat om voorraadbeheer en verkoop. Er kunnen namelijk ook gemakkelijk rapportages- en analyses mee gemaakt worden. Bonnen blijven opgeslagen in het systeem en zijn terug te halen waardoor er nooit meer een bon zal verdwijnen. De btw aangifte zal ook gemakkelijker gaan omdat alle belangrijke gegevens op één plaats te vinden zijn.

Voordelen voor het personeel

Niet alleen de ondernemer zal dit systeem als positief ervaren. Ook het personeel zal profiteren van de voordelen. Het is mogelijk om via het systeem de werknemers te managen. Als elke werknemer een eigen apparaat heeft kunnen deze aan elkaar gekoppeld worden. Alles staat met elkaar in verbinding waardoor er vanuit één systeem vanuit de cloud beheerd kan worden. Dit zorgt voor een betere en makkelijkere communicatie in drukke tijden. Denk aan het beheer van de tafels en de opname van bestellingen. Iedereen heeft via zijn of haar apparaat inzicht in alles wat er gebeurt.

De kosten van iPad kassasystemen

De prijzen van de POS systemen kunnen nogal verschillen. Ze kunnen 3.000 euro kosten maar ook 10.000 euro. Deze prijzen zijn exclusief btw. Het ligt er maar net aan welke functies er allemaal in het systeem te vinden zijn. Naast de aanschafkosten komen er ook kosten voor het onderhoud, updates en support bij. En niet de vergeten de kosten van bijvoorbeeld bonnen en reparaties van de apparaten. De POS systemen zijn zeker een investering maar bieden ontzettend veel voordelen. Deze investering zal zich uiteindelijk uiten in een betere omzet en meer werkgemak.